Donează pentru MAXIM, un băiețel aflat de 4 ani în comă

Vara anului 2012 s-a dovedit a fi una fatală pentru Maxim, un băiețel care avea pe atunci doar 6 anișori abia împliniți. În luna august, printr-o întâmplare nefericită, copilașul a căzut în piscină, iar șansele lui de salvare erau minime. Chiar dacă medicii au reușit să-l readucă la viață, diagnoza anunțată urma să schimbe radical cursul vieții lor – stare vegetativă persistentă. Sau altfel spus copil aflat în comă, care doarme, uneori deschide ochii și atât.

Prognozele medicilor la moment sunt sumbre. Cu toate acestea, părinții au apelat la mai multe clinici din străinătate, însă fără răspuns, cu excepția unei clinici private din Germania. Prețul însă pe care îl cer este unul impunător – peste 142 de mii de euro.

În tot acest timp, Maxim a suferit nenumărate interventii chirurgicale și a fost internat în mai multe clinici din Rusia, apoi din Moldova, ca în cele din urmă părinții să fie nevoiți să transforme apartametul în care locuiesc – într-un spital pentru copilul lor.

Mai mult decât atât, apartamentul în care locuiesc este unul închiriat, iar cheltuielile lunare depășesc cu mult venitul financiar al familiei. Soțul muncește zilier pe câmp și primește 200 de lei/zi, pensia pentru invaliditate a lui Maxim constituie 460 de lei lunar, iar Diana, mama lui Maxim, primește 1500 lei pentru faptul că-l îngrijește, pe post de asistentă medicală. Lunar, cheltuielile pentru Maxim ating sute și mii de euro: mâncare, medicamente, oxigen, clorura de sodiu și multe altele. Viața lui Maxim depinde și de utilajul necesar pentru a-i crea condiții speciale.

În susținerea acestei familii, mai multe organizații prietene – Fundația Love is Kind, Comunitatea Ask a MOM, Comunitatea Ask a DOCTOR și prietenul tuturor copiilor din Moldova, Doctorul Mihai Stratulat, fac un apel comun la solidaritate și pornesc o campanie de colectare de fonduri în susținerea lui Maxim și familiei Răbovilă.

Pentru donații clik pe link https://www.generosity.com/medical-fundraising/a-humanitarian-appeal-donate-to-help-maxim

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s